November music - VONK

Live registratie tijdens November Music 2021

  • credits
  • program notes
  • in focus
  • Interview
credits

A Songbook of Rare Feelings uitgevoerd door VONK
Live registratie van het concert tijdens November Music 2021

Het ensemble bestaat uit artistiek leider Nicoline Soeter, sopraan Rianne Wilbers, saxofonist Tom Sanderman, klarinettist Erwin Muller en slagwerker Reggy van Bakel.

Composities van: Kate Moore, Morris Kliphuis, Remy Alexander en Nicoline Soeter


program notes

Als er één periode is waarin singer-songwriters, dichters en componisten hun ziel willen blootleggen dan is het wel tijdens de afgelopen crisis. De apartste en bijzonderste gevoelens maken zich van ons meester. Angst, hoop, saamhorigheid en vertwijfeling; het woelt allemaal naar boven. Gevoelens die in alle kleurnuances en klankschaduwen bezongen kunnen worden.

Het ensemble VONK vroeg drie veelbelovende schrijvers nieuwe teksten te schrijven. Onder hen bevinden zich dichters Kayo Chingonyi (UK/ZM) en Nancy Campbell (UK) en de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III. Het resulterende Songbook of rare feelingsvormt de basis voor nieuwe composities van Kate Moore (Ned/AU), Morris Kliphuis, Remy Alexander en Nicoline Soeter. Daarbij gaat het eigentijdse gecomponeerde kunstlied een spannend huwelijk aan met de indie-popsong. De cyclus wordt nu voor de eerste maal in zijn geheel uitgevoerd tijdens November Music 2021.

Eerder was VONK al succesvol met een songproject dat uitmondde in het album Who’s arm is that? en een binnen- en buitenlandse tournee. Open-minded en grensverleggend bouwt het vanuit Tilburg opererende ensemble sinds de oprichting in 2015 aan nieuw repertoire. VONK geeft opdrachten aan componisten en werkt samen met theatermakers en schrijvers. Het ensemble bestaat uit artistiek leider Nicoline Soeter, sopraan Rianne Wilbers, saxofonist Tom Sanderman, klarinettist Erwin Muller en slagwerker Reggy van Bakel.

in focus

Meer achtergrond informatie over VONK en A Songbook of Rare Feelings

Interview

Aad van Nieuwkerk in gesprek met Nicoline Soeter en Remy Alexander